jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Acestea sunt judetele din ROMANIA unde MASCA va fi obligatorie in SPATIILE DESCHISE

Tot mai multe autorități locale iau decizia ca masca de protecție să devină obligatorie inclusiv în spațiile deschise, în încercarea de reducere a răspândirii coronavirusului. 


UPDATE 19.00. De sâmbătă, 1 august, masca sanitară devine obligatorie și în spațiile deschise din județul Iași. Hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgență nu se face precizarea referitoare la zonele aglomerate, ci ”doar că se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

UPDATE 18.00. Masca de protecție sanitară este, de joi, 30 iulie, obligatorie în toate spațiile deschise aglomerate din județul Buzău. Reunit în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis instituirea obligativității purtării măștii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. De asemenea, tot azi, județul Tulcea a înstituit o măsură similară. Autoritățile din Argeș, Galați, Brașov, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Constanţa, Buzău și Tulcea au decis că masca de protecție trebuie să fie purtată și în spațiile deschise, dacă este aglomerat.

Autorităţile din Prahova au decis ca masca de protecţie să fie purtată, în mod obligatoriu, în spaţii publice exterioare. De asemenea, în toate staţiunile turistice litorale de interes naţional, în zonele tradiţionale unde se creează aglomerări, precum esplanadele din Eforie, Mamaia Năvodari, Costineşti sau Constanţa, se instituie obligativitatea purtării măştilor chirurgicale de protecţie în intervalul orar 18:00-24:00. 


Primul județ care a impus această măsură a fost Argeș, care se confruntă în ultimele zile cu o creștere a cazurilor noi de COVID-19. Măsura a intrat în vigoare astăzi.

“Suntem într-un moment de creștere a cazurilor, a trebuit să luăm măsuri restrictive suplimentare. (…) Vor fi sancțiuni, sper ca oamenii să înțeleagă”, a declarat prefectul de Argeș, Emanuel Soare, acum două zile, în cadrul emisiunii “Adriana Nedelea LA FIX”. Județul Galați este cel mai recent exemplu. Aici, masca devine obligatorie de la 1 august, iar măsura este obligatorie pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar la fel s-a întâmplat și în Brașov.

În Vâlcea, masca de protecție este obligatorie în târguri, piețe, gări, autogări și stațiile de transport în comun, adică tot în spațiile în aer liber aglomerate. Autoritățile din Dâmbovița au luat o decizie similară. 
Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale.

Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a precizat prefectul de Dâmbovița, Aurelian Popa. Și în Prahova purtatul măștii e obligatoriu începând de joi. Masca ar putea deveni obligatorie și în Centrul Vechi al Capitalei. O decizie finală va fi luată în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care va fi convocat luni. 

Sursa-libertatea.ro

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button