jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Al doilea val de coronavirus: cât de grav va fi pe măsură ce carantina se relaxează

De la holurile cu marmură din Italia și până la plantațiile de grâu din Kansas, autoritățile sanitare avertizează că nu este vorba dacă va lovi un al doilea val de îmbolnăviri și decese din cauza virusului, ci când și cât de rău.

Medici în prima linie

În India, unde carantina s-a relaxat săptămâna aceasta, autoritățile sanitare au descoperit un alt focar într-o piață de mari dimensiuni. Mult-afectatul oraș New York și-a suspendat sistemul de transport subteran peste noapte pentru dezinfecție. Experții italieni au avertizat guvernul că un nou val de îmbolnăviri va lovi și că trebuie întețite eforturile de identificare a victimelor, monitorizare a simptomelor și de a depista contactele apropiate. 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat după întâlnirea cu cei 16 guvernatori ai țării că restaurantele și magazinele se vor redeschide în săptămânile următoare, dar restricțiile se vor reaplica dacă numărul infectărilor atinge un anumit nivel. “Va exista al doilea val, dar întrebarea e dacă va fi unul mare sau mic. Nu știm. E prea devreme să ne pronunțăm”, a declarat directorul unității de Imunologie din cadrul Institutului Pasteur din Franța.

Multe regiuni încă se luptă cu primul val. Brazilia a carantinat pentru prima datâ un oraș mare, iar peste ocean, Africa a cunoscut o creștere cu 42% a cazurilor noi înregistrate săptămâna trecută. Se aștepta ca aici numărul să ajungă la 50.000 de cazuri  in cursul zilei de marți.

Sursa
AP News
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close