jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Alegeri SUA 2020: Cum a schimbat Donald Trump lumea

Preşedintele Statelor Unite ale Americii nu este doar liderul acestei ţări ci şi unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Deciziile sale ne afectează, într-un fel, vieţile tuturor. Iar Donald Trump nu face excepţie de la această regulă. BBC prezintă, într-o amplă analiză, felul în care Trump a schimbat lumea în cei patru ani de mandat prezidenţial la Casa Albă.

Donald Trump a afirmat, în repetate rânduri, că SUA sunt  „cea mai măreaţă naţiune din lume”. O impresie care nu pare a fi însă împărtăşită de restul lumii, conform celui mai recent sondaj de opinie realizat în 13 ţări de institutul Pew Research Center.

Sondajul a fost realizat în vara anului 2020 în Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Japoni, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Suedia şi Marea Britanie.

Dintre toţi liderii mondiali, preşedintele american are cea mai mică cotă de încredere: doar 18% din totalul celor chestionaţi au declarat că ar avea încredere în Donald Trump.

Doar 41% dintre britanici au o părere favorabilă despre SUA, în vreme ce în Franţa acest procent este de 31%, cea mai mică valoare din 2003.

În Germania, doar 26% din cei chestionaţi au o părere bună despre America.

Un motiv pentru lipsa de încredere în SUA l-a reprezentat felul în care guvernul american a gestionat criza provocată de pandemia de coronavirus. Doar 15% din cei chestionaţi au fost de părere că Statele Unite au gestionat bine această situaţie.

Cum afectează încălzirea globală realegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA

Este greu de lămurit ce crede, cu adevărat, Donald Trump despre schimbările climatice, în condiţiile în care liderul american a spus, iniţial, că totul nu e decât „o farsă elaborată”, pentru ca apoi să declare că respectivul subiect este „unul serios” şi care este „foarte important pentru mine”.

Cert este că, la doar şase luni de la instalarea la Casa Albă, Trump a uluit întreaga lume ştiinţifică după ce a anunţat retragerea SUA din acordul global pentru climă de la Paris.

Principalele prevederi ale Acordului de la Paris fac referire la limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi prevenirea creşterii temperaturilor globale medii cu mai mult de 2 grade peste nivelul de dinainte de perioada industrială.

În decursul ultimilor 150 de ani, temperatura medie a crescut cu aproape 0,8ºC în general şi cu aproximativ 1ºC în Europa. Fără o acţiune globală de limitare a emisiilor, se aşteaptă ca temperaturile globale să mai crească cu 1,8 până la 4,0ºC până în 2100.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button