jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Angela Merkel: Sistemul sanitar din Germania se apropie de limitele sale umane şi structurale

Sistemul sanitar din Germania se apropie tot mai mult de limitele sale umane şi structurale, a avertizat cancelarul german Angela Merkel, care i-a îndemnat pe cetăţeni să respecte noile restriţii impuse în această ţară, care a intrat în lockdown parţial pe întreaga lună noiembrie, informează Agerpres.

„Stă în mâinile fiecăruia dintre noi să facem din această lună noiembrie succesul nostru comun, pentru a ajunge la un punct de cotitură”, a spus Merkel. 

„Dacă în următoarele patru săptămâni reuşim să încetinim circulaţia virusului, atunci vom avea o lună decembrie suportabilă”, a adăugat cancelarul german, avertizând însă despre lupta împotriva COVID-19 că „lumina de la capătul tunelului este încă destul de departe”.

În privinţa sărbătorilor de iarnă, în special Crăciunul, Merkel a spus că acestea se vor reduce în acest an la reuniuni familiale restrânse şi că nu vor fi celebrări de amploare.

În aceaşi timp, noile restricţii în vigoare pentru luna noiembrie ar pute fi prelungite dacă situaţia o va impune.

„Ne apropiem tot mai mult de limitele umane şi structurale ale sistemului sanitar. Niciun guvern nu poate permite acest lucru, nici guvernul german şi eu nu doresc să-l permit”, a mai spus Angela Merkel.

De luni, în Germania restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot sunt închise, iar concertele anulate.

Reuniunile au fost limitate la maxim 10 persoane din două gospodării diferite şi populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile necesare în scop profesional, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor măsuri severe – nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesenţiale şi şcolile – este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice şi să permită menţinerea şcolilor şi grădiniţelor deschise.SURSA DIGI 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button