jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Apărarea statului de drept, prioritate în noul buget al Uniunii Europene

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns marți la un acord privind viitorul Buget Multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027 în valoare de aproape 1.100 de miliarde de euro.

Acest acord aduce multe vești bune pentru România. În primul rând, se păstrează în buget alocarea pentru România de aproximativ 46,3 miliarde de euro negociată încă din luna iulie de președintele României, Klaus Iohannis. La acești bani ni se vor adăuga cele 33,5 miliarde de euro din Planul European de Redresare de 750 de miliarde de euro, fonduri asupra cărora am ajuns la un acord în Parlamentul European ca urmare a raportului pe care l-am coordonat din poziția de coraportor. Astfel, vom ajunge la o alocare totală pentru România de aproximativ 80 de miliarde de euro.

46 de miliarde de euro pentru România (+33,5 din Planul de Redresare)
Cele 46,3 de miliarde de euro sunt foarte importante pentru dezvoltarea României în următorii ani. Sunt bani gratis de la Uniunea Europeană pe care îi avem la dispoziție pentru investiții în infrastructură, în autostrăzi, școli, linii de cale ferată, în creșterea competitivității României și apropierea noastră de nivelul de trai mediu al Uniunii Europene.

Sunt bani și pentru sprijinirea agriculturii românești. Cu aceste fonduri plătim subvențiile pe care le primesc fermierii români și finanțăm investiții în dezvoltarea agricultorii și a zonelor rurale din România.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button