jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Capul mafiei napoletane a murit la 79 de ani. Povestea de film a sângerosului Raffaele Cutolo și cât de influent a fost

Raffaele Cutolo, șef al mafiei napoletane, a murit la vâsta de 79 de ani, din cauza unei septicemii. A coordonat poate cea mai sângeroasă perioadă a mafiei napolitane, când anual se înregistrau câte 300 de crime. Deși și-a petrecut cea mai mare parte a vieții după gratii, și-a construit o organizație criminală solidă și a fost deosebit de influent.

Cutolo a fondat Nuova Camorra Organizzata și a fost în centrul celei mai sângeroase perioade a luptelor dintre bandele de crimă organizată, potrivit Corriere della Sera.

Cutolo ispășea numeroase condamnări pe viață și de câteva luni fusese internat într-o secție închisă a unui spital din Parma, din cauza mai multor probleme de sănătate.

Avocatul său, Gaetano Aufiero, a cerut de mai multe ori transferul în arest la domiciliu, din motive serioase de sănătate, dar Curtea a respins de fiecare dată cererea, precizând că întoarcerea acasă a lui Cutolo ar fi fost un semnal periculos pentru foștii aliați care sunt acum liberi.

Cutolo duce cu el în mormânt informații despre nenumărate crime, despre care nu a vrut să vorbească niciodată cu autoritățile. În perioada în care a fost șeful mafiei, anual se înregistrau, în medie, 300 de crime.

Raffaele Cutolo era foarte influent, având legături puternice cu serviciile secrete și lumea politică, deși și-a petrecut cea mai mare parte a vieții de adult în spatele gratiilor. A obținut contracte la lucrările de reconstrucție din Irpinia, o localitate din sudul țării distrusă în 1980 de cutremurul soldat cu aproape 3.000 de morți. Contractele au fost preluate de de oamenii săi de încredere.

S-a născut în 1941, în regiunea Napoli, și a fost condamnat prima dată la închisoare pe viață în 1963, la 22 de ani, după ce a ucis un bărbat care i-a jignit sora. În închisoare a fost poreclit „profesorul”, datorită inclinației spre poezie.

Și-a construit și coordonat organizația mafiotă din spatele gratiilor. Viața lui a inspirat nenumărate cărți și un film.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button