jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Cat de scump a ajuns sa fie un test COVID in Romania in comparatie cu mai multe tari!

Românii care vor să facă un test PCR pentru a afla dacă au COVID-19 scot din buzunar până la 81 de euro. În alte țări europene, prețul pentru un test similar este considerabil mai mare, ajungând, în Austria, la 220 de euro. Libertatea a făcut o comparație în ceea ce privește suma pe care un cetățean care vrea să se testeze trebuie să o plătească. 

Cei care doresc să afle dacă au COVID-19, dar nu au simptome și nici rețetă de la doctor, pot să-și efectueze un test pentru a afla dacă au fost infectați. Testele serologice sunt mai ieftine, însă cele PCR sunt considerate cele mai exacte. De altfel, românii care călătoresc în Grecia sau Ungaria trebuie să efectueze tocmai un astfel de test, cu 72 de ore înainte de intrarea în aceste țări. În România prețul unui test PCR variază între 58 și 81 de euro. 

Țara în care prețurile încep de la 47 de euro

În Franța testul este acoperit 100% de Asigurările de Sănătate, însă doar în baza unei rețete medicale. Dacă vrei să faci testul pe cont propriu, prețurile variază între 46,81 și 80 de euro, potrivit publicației franceze Sante.journaldesfemmes.fr.

În țara vecină, Ungaria, costurile încep de la 51 de euro și pot ajunge la aproape 100 de euro, potrivit unei liste publicate de clinica medicală Kelen Korhaz.

Mai scumpe sunt în Austria, unde un test PCR poate să ajungă la 220 de euro, cel mai ieftin fiind de 71 de euro, potrivit unei liste publicate de autoritățile austriece. Pe listă sunt trecute mai multe laboratoare din Austria, iar cele mai multe sunt în Viena. Majoritatea rezultatelor vin în 24 – 48 de ore de la testare. 


În Italia, care o bună perioadă de timp a fost focarul Europei, testele pentru coronavirus variază între 70 și 100 de euro. Sunt cele mai des întâlnite costuri publicate de clinicile din Italia. 

Un test în Germania ajunge la 240 de euro În Germania, costurile testelor pentru coronavirus variază între 130 de euro și 240 de euro. ”Dacă medicul de familie consideră că trebuie să faci testul, nu trebuie să plătești nimic, costurile fiind acoperite de asigurarea de sănătate.

Când a explodat numărul de cazuri, oamenii care mergeau la muncă erau testați aleatoriu. Cei care lucrau în domeniul transporturilor erau opriți de autorități și testați. Li se luau probe din gât, după care erau anunțați că vor primi rezultatul în câteva zile”, a explicat un român stabilit în Germania pentru ziarul Libertatea. 

Ofertă în Spania: 2 teste la 200 de euro În Spania, prețurile pentru un test PCR pornesc de la 135 de euro și pot ajunge până la 150 de euro. Rezultatele vin în 24 – 72 de ore. Există însă și oferte: în unele cazuri, două teste se fac pentru 200 de euro, potrivit clinicii Casermasbeneficios.

În Marea Britanie sunt cele mai mari prețuri pentru un test PCR – asta a reieșit după ce am analizat site-urile mai multor clinici. Costurile pentru un test PCR încep de la 159,36 de euro și pot ajunge până la 349,29 de euro. Locuitorii din Regat au însă și alte teste la dispoziție, precum cel de anticorpi, care costă doar câteva zeci de euro. 

Sursa-libertatea.ro

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button