jokerulvirtual.ro

ECONOMIETEHNOLOGIE

Cele mai bune măști de protecție: doar un singur tip te-ar apăra de virus.

Când vine vorba de protecție în fața virusurilor, după cum am explicat într-un alt articol, cele mai eficiente măști sunt cele care respectă standardul FFP3. Doar că acelea sunt incredibil de greu de obținut și, în prezent, stocurile sunt rezervate sistemului medical.

În contextul în care, după 15 mai, măștile de protecție vor trebui purtate în spațiile publice, e bine să știi că virusul SARS-CoV-2 (care duce la boala COVID-19) are 0,1 microni. Asta înseamnă că factorul de filtrare al măștii trebuie să fie foarte bun. Astfel, foarte puține măști sunt eficiente.

Ce trebuie să știi despre măștile pe care le poți cumpăra din comerț?

Măştile de uz medical sunt de două tipuri: medicale şi „semi-măşti cu filtre de protecţie respiratorie de unică folosinţă”. Cele dintâi sunt de unică folosință și protejează cel mai puţin. Totuși, sunt cele mai accesibile ca preț. Sunt eficiente la un singur capitol: previn transmiterea infecţiilor prin picături de salivă, secreţii respiratorii de la bolnav la persoanele sănătoase. Ai aici un video ca să înțelegi mai bine de ce.

„Capacitatea de protecţie este asigurată de structura tristratificată a măştii. Protejează incomplet de boli infecţioase, deoarece nu formează o etanşare strânsă la nivelul feţei şi nu prezintă un filtru de protecţie respiratorie”, au transmis specialişti MAPN. Dacă vrei să-ți faci mască acasă, ai aici o listă cu materiale utile.

Sursa – PlayTech.ro

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button