jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Cele trei economii de top europene, în recesiune. Adevăratul șoc abia acum urmează

Economia Germaniei a încetinit cu cea mai mare viteză de când a lovit criza financiară mondială din primele trei luni ale anului, înregistrând o reducere a PIB-ului cu 2.2% față de trimestrul precedent. Institutul de statistică a țării a raportat că investițiile în utilaje și echipamente au scăzut, iar importurile și exporturile au cunoscut o scădere drastică față de finalul anului trecut.

Germania se alătură Franței și Italiei în recesiune, dar tot a terminat mai bine primul trimestru decât a doua și a treia cele mai puternice economii din Zona Euro. PIB-ul în Franța pe primul trimestru s-a contractat cu 5.8%, iar în Italia cu 4.7%.

De unde această diferență? Germania nu a impus măsuri stricte de distanțare socială decât abia începând cu 22 martie, o dată destul de întârziată. Totuși, răul încă nu a venit. Experții sunt de părere că PIB-ul german se va contracta cu 10% în al doilea trimestru. Carantina se relaxează în mai și iunie, dar doar treptat, iar recuperarea Germaniei va fi condiționată de problemele din restul Europei.

Sursa
CNN
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button