jokerulvirtual.ro

Uncategorized

Cinci sfaturi pentru cei care se întorc la serviciu, de la cei care nu au plecat de la serviciu.

1. Numiți un “epidemiolog de serviciu”, cineva din Resurse Umane, chiar directorul de resurse umane. 

“Să fie un coleg care să stăpânească minime cunoștințe medicale și despre COVID-19. El va fi responsabil pentru implementarea și controlul tuturor măsurilor de prevenție împotriva coronavirusului și pentru relația cu medicul organizației”. 

2. Gadgetul de măsurare a temperaturii este noul prieten al companiei.

Un termometru-pistol este suficient, un scaner termic este ideal la companii mari. Rugati administratorul clădirii să instaleze unul. “Epidemiologul de serviciu” va fi instruit cum să interpreteze rezultatele și asupra măsurilor pe care trebuie să le ia. 

3. Creați o cultură de: 

– distanțare individuală

-etichetă respiratorie (măști și nu numai)

-igienă a mâinilor 

Distanțarea individuală de 1,5-2 metri este probabil mai eficientă decât masca și mănușile, pe care majoritatea angajaților oricum nu le folosesc corect. Regândiți pauza de fumat și pauza de masă. Patronii fabricilor de medicamente, unde oamenii au lucrat permanent: Producătorii de medicamente spun că, în mod normal, pentru că oamenii sunt îngrijorați și au oricum și alte probleme, e treaba firmelor să distribuie măști și mănuși, pe cheltuiala lor, tuturor angajaților. 

4. Uniforma sau echipamentul de serviciu, ideal de unică folosință. Dezinfecția totală a spațiilor o dată pe săptămână. 
Uniforma/echipamentul de serviciu nu este o glumă, chiar și în clădirile de birouri, evită transportul virusului de acasă la serviciu și invers. 

5. Refuzați ofertele pentru testare în colectivitate și stoc preventiv de medicamente. 

“Prima, nerecomandată, a doua, de-a dreptul interzisă”, spun ei. 
“Cereți sfatul unui specialist în funcție de situația din organizația voastră, înainte să cedați diverselor oferte”, se încheie sfaturile. 

Sursa:Libertatea

Etichete
Arată mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close