jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Comisia Europeană propune prelungirea Cadrului temporar privind ajutoarele de stat până în iunie 2021

Comisia Europeană (CE) a propus statelor membre prelungirea până în 30 iunie 2021 și adaptarea Cadrului temporar privind ajutoarele de stat, adoptat în 19 martie 2020 pentru a sprijini economia în contextul pandemiei de Covid-19, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a trimis statelor membre spre consultare un proiect de propunere care vizează prelungirea dispozițiilor Cadrului temporar cu menținerea limitelor actuale pentru o perioadă suplimentară de șase luni, până la 30 iunie 2021.

„Obiectivul este acela de a le permite statelor membre să sprijine întreprinderile în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, în special în cazurile în care necesitatea sau capacitatea de a utiliza Cadrul temporar nu s-a materializat integral până în prezent, asigurând totodată condiții de concurență echitabile”, se arată în comunicat.

De asemenea, CE a propus extinderea domeniului de aplicare a Cadrului temporar, având în vedere incertitudinea economică persistentă și nevoile întreprinderilor cu pierderi semnificative ale cifrei de afaceri, oferindu-le statelor membre posibilitatea de a contribui la costurile fixe ale întreprinderilor care nu sunt acoperite de veniturile înregistrate.

Cadrul temporar, adoptat în martie 2020, este valabil acum până în 31 decembrie.

„În ultimele șapte luni, Cadrul temporar privind ajutoarele de stat a deschis calea către un potențial sprijin din partea statelor membre în valoare de aproape 3 mii de miliarde de euro pentru întreprinderile cele mai afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19. Efectele crizei se vor mai resimți o vreme. Iată de ce propunem prelungirea Cadrului temporar până la jumătatea anului viitor și adaptarea acestuia la nevoile continue ale întreprinderilor, protejând, în același timp, piața unică a UE. Vom decide cu privire la calea de urmat, ținând seama de opiniile tuturor statelor membre”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă responsabilă cu politica în domeniul concurenței.Sursa Digi 24.

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button