jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo

Japonia nu a închis oamenii în case, nu a derulat campanii masive de testare, iar guvernul a avut o prestație inegală, dar totuși țara a reușit să controleze epidemia, spun experții citați de Time și The Guardian. Explicații posibile? Responsabilitatea individuală a japonezilor și a societății în întregul ei, comportamentul lor de zi cu zi și anchetele epidemiologice eficiente.

Premierul Shinzo Abe a anunţat luni încetarea stării de urgenţă în întreaga Japonie, într-un moment în care numărul infecțiilor a scăzut substanțial, inclusiv în marile orașe precum Tokyo, notează Reuters. Per total, Japonia s-a descurcat excelent. Până duminică, în toată țara se înregistraseră oficial 16.581 de cazuri de contaminare cu coronavirus, din care 830 au dus la decese.

Mai interesant este că Japonia a reușit să controleze epidemia fără să apeleze la strategiile obișnuite de succes ale altor țări. Mai exact, nu a impus un lockdown și nu a derulat o campanie de testare în masă, scrie Time. Japonia a testat doar 0,2% din populație, una dintre cele mai mici rate de testare din toate țările dezvoltate. Autoritățile nu au folosit nici aplicații sofisticate pentru monitorizarea deplasării suspecților de COVID. Și totuși, în acest moment, Japonia are sub 1.000 de decese, un bilanț mult mai mic decât al tuturor statelor din G7, grupul țărilor puternic dezvoltate.

”Nu este meritul guvernului” Reușita Japoniei este cu atât mai demnă de luat în seamă cu cât acum ceva mai mult de o lună, experții avertizau că Japonia riscă să devină unul dintre epicentrele epidemiei de COVID. Guvernul a fost inițial criticat pentru felul în care a coordonat situația de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, dar și pentru că minimaliza gravitatea epidemiei, în speranța că ar mai putea organiza Jocurile Olimpice, între timp amânate. Japonia testa prea puțini oameni și se ocupa în special de focarele de infecție, în loc să spitalizeze bolnavii asimptomatici sau cu simptome ușoare. Restricții nu prea au fost aplicate. Guvernul a cerut cetățenilor să evite drumurile care nu sunt esențiale, să muncească de acasă, acolo unde este posibil și să mențină distanța socială.

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button