jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Cum ajută carantina albinele

Carantina a pus capăt practicilor de lucru cu insectele și a creat un mediu mai prietenos pentru albinele sălbatice, iar conservaționiștii speră ca unele dintre aceste schimbări vor fi de durată. În timp ce oamenii au fost izolați in case în această primăvară, viața sălbatică a fost mai puțin perturbată de oameni, trafic și poluare. Delfinii înoată din nou în strâmtoarea Bosfor, loc care altădată ar fi constituit o rută aglomerată de transport naval.

Albine

O vietate care avea nevoie de o revenire la viață este albina sălbatică, pe măsură ce populațiile sunt în continuă scădere pe Terra din cauza restrângerii habitatului, poluării și uzului de pesticide. “Aceste creaturi sunt vitale pentru hrana noastră și ce aspect are mediul rural. Ele aduc un serviciu întregului ecosistem”, a declarat directorul unei organizații.

O lume fără albine ar arăta foarte diferit și ne-ar schimba viața radical. Albinele sunt cei mai importanți polenizatori, fertilizând o treime din hrana pe care o consumăm și 80% din flori. Potrivit unui studiu, albinele și alte insecte polenizatoare au o valoare economică mondială de circa 150 miliarde $. Într-o lume cu mai puțină poluare, albinele pot face deplasări mai scurte și mai profitabile, aerul mai curat făcând ca mirosul florilor să fie mai puternic.

Sursa
BBC
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close