jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Cum va decurge vaccinarea propriu-zisă în România. Tătaru: S-a ales varianta unor centre mari, Romexpo, Arena Națională

România va primi 10.000 de doze de vaccin anti-COVID în perioada dintre Crăciun și anul nou. Ministrul interimar al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Digi24 că această tranșă va fi direcțonată către spitalele de boli infecțioase, iar pentru vaccinarea populației vor fi organizate centre mari la Romexpo, sau chiar Arena Națională.

„În perioada dintre Crăciun și Revelion va veni o primă tranșă „simbolică” de 10.000 de doze, asta însemnând vaccinare și rapel pentru 5.000 de persoane, pe care le vom dirija către secțiile de boli infecțioase”, a spus Tătaru, la Digi24.

„S-a ales varianta unor centre de vaccinare mai mari. În București, ne gândim la Romexpo sau Arena Națională. Preconizăm ca într-un centru mare cum este Arena Națională să fie în jur de 50 de cabinete de vaccinare, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenți medicali care vor face acel vaccin, având zone de așteptare, unde se dă acel chestionar, se obține un consimțământ informat. Medicul verifică bolile concomitente, verifică posibila stare alergică, iar apoi va mai fi o altă zonă post-vaccinare, în care cel venit la vaccin va rămâne 15 minute, pentru a putea fi observat și evaluat”, a completat ministrul interimar al Sănătății.

El a precizat că depozitul central va fi la Institutul Cantacuzino, unde există 10 congelatoare mari, iar în țară sunt șase centre regionale.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button