jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Diego Maradona a murit. Reacția lui Gheorghe Hagi: „Pentru mine a fost unic în tot ceea ce a făcut”

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi, supranumit de-a lungul carierei și „Maradona din Carpați”, este întristat de dispariția prematură a lui Diego Armando Maradona, vedeta fotbalului mondial care a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani. Gică Hagi spune că Maradona a fost unic și recunoaște că i-a influenţat cariera, inspirându-l în plăcerea de a juca fotbal.

„Dumnezeu să-l odihnească! O zi tristă pentru sportul mondial, care nu cred că trebuia să existe, cel puţin deocamdată, pentru că era încă tânăr şi era bine să mai trăiască. A fost unic, nu vreau să zic Dumnezeu, pentru că pentru că Dumnezeu e unul singur, dar pentru mine a fost unic în tot ceea ce a făcut. Mie mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, ce înseamnă să te bucuri pe teren, să te bucuri de acea minge, să o cauţi, să te bucuri de ea. Asta ne-a dat Diego, plăcerea de a juca fotbal. Cred că nimeni în lume nu o să-l uite, pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul. Jucători ca el e greu să-i uiţi vreodată. A fost special din toate punctele de vedere. O tehnică specială în regim de viteză cu mingea, incredibilă. Nu pot să fac o ierarhie. Eu pot să spun un singur cuvânt despre el, unic. Nu vreau să-l compar cu altcineva. A fost unic pentru mine şi aşa va rămâne”, a declarat Gheorghe Hagi, la Digi Sport.

Hagi a fost supranumit în perioada sa de glorie „Maradona din Carpaţi”, fiind comparat de multe ori cu starul argentinian.

„O provocare, în special pentru mine a fost o provocare mare, în care, cred eu, că atât echipa României, şi eu individual şi noi, amândoi, ne-am ridicat la un nivel foare bun, a fost un meci foarte bun (n.r. – meciul din 1990, Argentina – România) , o provocare mare pentru mine, în care cred că am trecut testul. El la Napoli este un Dumnezeu, îl iubesc, e un idol. Şi în lume, nimeni nu o să-l uite, pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul. Jucători la nivelul la care a fost el cred că e greu să-i uiţi vreodată. A fost special din toate punctele de vedere, o tehnică individuală în regim de viteză cu mingea incredibilă. Sentimental, eu pot să spun doar un cuvânt de el, unic, şi nu vreau să-l compar. A fost unic şi aşa va rămâne pentru mine”, a mai spus Hagi, evocând celebra partidă din 1990 în care a jucat împotriva lui Maradona.

Legenda fotbalului argentinian și mondial, Diego Armando Maradona, a murit miercuri la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. Maradona, care suferise de curând o operație pe creier, s-a luptat cu dependența de alcool și droguri.

Argentina a declarat trei zile de doliu național.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button