jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Din data de 15 mai se redeschid frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele. Ce restricții rămân în vigoare?

Din 15 mai, vom putea ieși din casă fără declarații pe propria răspundere, însă în spațiile publice va fi obligatorie purtarea măștii de protecție. De asemenea, nu va fi permisă circulaţia între localităţi decât pentru motive bineîntemeiate și rămâne interdiciția „privind întâlnirile cu mai mult de 3 persoane”, a anunțat presedintele Iohannis. 

„La un moment dat trebuie să mergem mai departe și acest mai departe este trecerea de la starea de urgență la cea de alertă. Așa numita relaxare se va face pas cu pas, cam la două săptămâni”, a zis șeful statului luni, într-o declarație de presă. 

Astfel, se vor redeschide de vineri, 15 mai, saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele, însă în condiții speciale care să asigure distanțare socială și igiena. 

În spațiile publice închise, precum transportul în comun, va fi obligatorie purtarea măștii de protecție. Relaxarea măsurilor nu se aplică localităților aflate în carantină. Deplasările vor fi permise în afara localității doar în interes de serviciu, pentru probleme medicale sau pentru sport individual. Rămâne restricția în ceea ce privește grupurile mai mare de trei persoane.

Sursa:Libertatea  


Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button