jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Doi musulmani turci, experți în arte marțiale, eroi ai atacului din Viena. Au ajutat o bătrână și un polițist să scape cu viață

Doi musulmani turci din Viena au devenit eroi pentru o bătrână surprinsă în mijlocul atentatului terorist de pe străzile Vienei. Bărbații, experți în arte marțiale, au ajutat-o să se adăpostească în siguranță, făcând scut în jurul ei. Tinerii i-au sărit în ajutor și unui polițist rănit. Ambii au spus că „suntem musulmani, dar respingem orice formă de teroare”.

Potrivit publicației Der Standard, cei doi se aflau în centrul Vienei atunci când s-au auzit primele focuri de armă. Teroristul de origine albaneză rănise deja un polițist, căruia unul dintre tineri i-a sărit imediat în ajutor. Însă, cel mai impresionant moment ar fi fost cel în care un alt bărbat a făcut scut pentru o bătrână surprinsă pe stradă, în mijlocul terorii și pe care a adăpostit-o într-o clădire ferită de gloanțe. 

Gesturile lor au provocat un val de laude pe rețelele sociale. Unul dintre ei a publicat pe Twitter un clip în care mărturisește că e musulman turc, dar respinge orice formă de teroare. „Suntem alături de Austria, de Viena. Respectăm Austria”, scrie sursa citată. 

Celălalt a povestit cum au decurs lucrurile în seara în care Viena a fost ținta unui atentat terorist fără precedent, soldat cu cinci morți, patru civili și atacatorul împușcat de forțele de ordine. sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button