jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Donald Trump vrea să reducă şi mai mult numărul de refugiaţi primiţi în SUA, prioritatea sa fiind „siguranţa americanilor”

Departamentul de Stat a comunicat că propunerea reflectă prioritatea acordată de administraţia condusă de preşedintele Donald Trump „siguranţei şi bunăstării americanilor, în special având în vedere pandemia de COVID-19 aflată în curs”.

Limita fusese stabilită anul trecut la 18.000 de refugiaţi, însă practic au fost primiţi doar aproximativ jumătate, deoarece verificările mai riguroase şi coronavirusul au încetinit ritmul sosirilor.

De obicei, preşedintele SUA stabileşte cota anuală de refugiaţi la începutul fiecărui an fiscal. Conform legislaţiei americane, el trebuie să consulte Congresul înaintea deciziei definitive, însă Casa Albă are ultimul cuvânt. Propunerea include cote defalcate pentru refugiaţii care se tem de persecuţii religioase, pentru cei din Irak care au ajutat Statele Unite, respectiv pentru cei din Salvador, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Cuba şi Venezuela.

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button