jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Droguri introduse în penitenciar odată cu corespondența. DIICOT face percheziții

Cinci percheziții au loc, miercuri, în camere din Penitenciarul Ploiești, unde polițiștii și procurorii DIICOT aveau informații că s-au introdus droguri odată cu corespondența, scrie Mediafax.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploieşti – Serviciul Antidrog și reprezentanţi ai Penitenciarului Ploieşti au făcut, miercuri, un număr de 5 percheziții în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii au informații că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei.

„După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare). În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate”, spun procurorii DIICOT într-un comunicat de presă transmis miercuri.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 8 coli din hârtie tip A4, trei bucăți de hârtie de diferite dimensiuni, cinci bucăți de șervețele și o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanțe psihoactive.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești vor fi duse, pentru audiere, șapte persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button