jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Erdogan acuză Europa: Occidentul vrea să reînceapă Cruciadele

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că țările occidentale vor „să reînceapă Cruciadele”, sporind și mai tare tensiunile cu Franța, scrie Reuters. Evenimentele declanșate de publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, care au dus la decapitarea profesorului Samuel Paty și la o serie proteste în lumea usulmană, au culminat cu publicarea unei caricaturi cu însuși Erdogan pe coperta Charlie Hebdo.

Într-un discurs ținut miercuri în fața grupului parlamentar al partidului său, AKP, Recep Tayyip Erdogan a declarat că a lua poziție împotriva atacurilor la adresa profetului este „o chestiune de onoare pentru noi”, dând de înțeles că Ankara este pregătită pentru o confruntare de durată pe acest subiect.

Erdogan a mai spus că nu a văzut caricatura care îl înfățișează pe el în revista Charlie Hedbo, „deoarece consider că e greșit chiar și să privesc la aceste publicații imorale”. Președintele turc a mai adăugat că mânia lui este îndreptată mai degrabă împotriva lipsei de respect arătată profetului Mahomed, decât „a atacului dezgustător la adresa mea”.

Occidentul „se îndreaptă încă o dată spre o perioadă de barbarie”, a mai spus Erdogan, numind puterile coloniale „criminale” pentru ce au făcut în Africa și Orientul Mijlociu.SURSA DIGI 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button