jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Experții în sănătate din Ungaria au depistat o prezenţă crescută a Covid-19 în sistemele de canalizare. 80% din așezări sunt afectate

Optzeci la sută dintre aşezările din Ungaria sunt afectate de infectările cu noul coronavirus. Experiții în sănătate publică au descoperit că virusul există în sistemele de canalizare din mai multe orașe, fapt ce ar duce la o creștere a îmbolnăvirilor cu Covid-19. 

Declarația a fost făcută de Agnes Galgoczi, şefă de departament din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică (NNK), la un briefing de presă al comisiei operative responsabile cu gestionarea pandemiei de COVID-19, informează MTI, citat de Agerpres.

„Datele de săptămâna trecută au relevat o prezenţă crescută a virusului în sistemele de canalizare din Budapesta, Bekescsaba, Eger, Kecskemet, Szekszard, Tatabanya, Veszprem şi din alte oraşe importante, ceea ce sugerează că ne putem aştepta la o creştere a numărului de infecţii”, a precizat Agnes Galgoczi.

Comisia operativă şi autoritatea epidemiologică continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia şi îşi vor prezenta propunerile de măsuri guvernului. Premierul Viktor Orban va face un anunţ după reuniunea de cabinet de marţi, a indicat Galgoczi.

Ungaria a ajuns la 4.000 de cazuri noi de Covid în 24 de ore

Ungaria a raportat aproape 4.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un adevărat record negativ, în timp ce numărul deceselor înregistrate de luni până marţi a fost de 84, transmite Reuters, care citează date prezentate de guvernul de la Budapesta.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button