jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Franța redeschide condiționat frontiera cu Marea Britanie. Cetățenii UE trebuie să aibă un test COVID negativ

Franța și Marea Britanie au ajuns la un acord care ar permite miilor de camioane de marfă și persoanelor blocate la frontieră, printre care sunt și români, să reia circulația între cele două țări. Cetăţenii Uniunii Europene care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte la frontieră un teste COVID negativ, relatează CNN.

Cetățenii francezi vor putea reveni în Franța din Marea Britanie începând de miercuri, dacă au un test COVID care să demonstreze că nu au fost infectați cu COVID-19. Măsura este valabilă și pentru cetățenii statelor membre UE, a anunțat guvernul francez.

Franţa şi mai multe ţări din cadrul Uniunii Europene au impus în ultimele zile restricţii privind deplasările dinspre Marea Britanie, în contextul depistării unei noi variante a coronavirusului SARS CoV2, care îl face mult mai contagios.

„În actualul context, începând din data de 22 decembrie, de la ora 24.00, vor fi autorizate să se deplaseze în Franţa sau să tranziteze ţara venind din Marea Britanie următoarele categorii de persoane: cetăţenii francezi şi cetăţenii Spaţiului economic european; cetăţenii britanici sau din ţările terţe care au drept de rezidenţă în Franţa, în Uniunea Europeană sau în Spaţiul european, doar dacă trebuie să efectueze deplasări indispensabile. Deplasările acestor categorii de persoane vor fi supuse în mod sistematic obligativităţii de a dispune, înainte de plecare, de rezultatul negativ al unui test efectuat înainte cu cel mult 72 de ore”, a anunțat guvernul Franţei.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button