jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Imunitate pe viață pentru foștii președinți ai Rusiei. Deputații ruși au aprobat o lege cu dedicație

Deputaţii ruşi au aprobat marţi un proiect de lege care garantează imunitate judiciară pentru foştii preşedinţi ai Rusiei. Momentan, Rusia are un singur fost președinte, Dmitri Medvedev, însă mulţi consideră adevăratul beneficiar al legii este Vladimir Putin, informează AFP, preluată de Agerpres.

O persoană care a exercitat funcţia de preşedinte al Rusiei „nu poate face obiectul unor urmăriri penale sau administrative, nici arestată, nici percheziţionată, nici interogată”, potrivit documentului aprobat marţi în primă lectură şi a cărui adoptare definitivă nu stârneşte îndoieli.

Această imunitate, care va fi acordată şi familiei oricărui fost preşedinte al Rusiei, va acoperi și patrimoniul său imobiliar, mijloacele sale de transport şi de comunicare, precum şi documentele care îi aparţin şi bagajele sale, potrivit acestui text propus de un senator şi un deputat influenţi, ambii membri ai partidului puterii, Rusia Unită.

Imunitatea poate fi ridicată doar în cazul în care fostul preşedinte este acuzat de trădare sau de o altă infracţiune gravă şi dacă aceste acuzaţii sunt sprijinite de Curtea Supremă şi de Curtea Constituţională şi susţinute de două treimi dintre deputaţii Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, şi de acelaşi număr de senatori din Consiliul Federaţiei, camera superioară.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button