jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Japonia e în pragul unui al treilea val al pandemiei de coronavirus după ce recordul de infectări a fost depășit din nou

Experții sanitari japonezi avertizează că țara se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus, în contextul în care a fost raportat din nou un număr record de cazuri – 1.645 de persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore în arhipelagul nipon, conform presei locale citate de dpa și Agerpres.

Bilanţul, care include un record de 236 noi cazuri pe insula nordică Hokkaido, a depăşit recordul precedent de cazuri zilnice – 1.596 de infectări – înregistrat pe 7 august, a relatat Kyodo News. Tokyo a confirmat 393 noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, iar prefectura Osaka a înregistrat 231 cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de contagieri.

Recentele creşteri „pot fi considerate ca al treilea val al coronavirusului”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei Medicale din Japonia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, când pe teritoriul arhipelagului nipon s-au înregistrat 1.543 noi cazuri potrivit bilanţului zilnic.

Japonia a ieşit din starea de urgenţă instaurată în cea mai mare parte dintre cele 47 de prefecturi la mijlocul lunii mai. Ţara s-a confruntat cu un al doilea val al epidemiei în august.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button