jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Japonia intră în recesiune și e abia începutul

Economia Japoniei a intrat în recesiune, iar pandemia de coronavirus va face lucrurile și mai complicate. A treia cea mai puternică economie a planetei s-a contractat cu 0.9% în perioada ianuarie-martie în comparație cu trimestrul anterior, potrivit raportului publicat de guvern astăzi. Deși e puțin mai bine decât estimările de 1.2% ale analiștilor, e al doilea trimestru la rând de scădere, ceea ce înseamnă că Japonia nu mai poate evita recesiunea. Scăderea a fost și mai abruptă, de 3.4%, calculată pe o perioadă de un an.

Economia Japoniei avea probleme de dinainte de pandemie deoarece activitatea economică a fost afectată la sfârșitul anului trecut, ca urmare a unei furtuni puternice care a lovit țara. Analiștii avertizează că efectele epidemiei nu sunt pe deplin vizibile pe primul trimestru, pe măsură ce virusul a afectat populația.

Exporturile, care însumează 16% din economie, au scăzut cu 6% în primele 3 luni ale anului, ca urmare a stagnării legăturilor cu principalii parteneri comerciali ai țării. Între timp, guvernul a anunțat un pachet de stimulare în valoare de un trilion de dolari pentru a proteja economia în calea pandemiei. Mai multe măsuri vor fi anunțate până la finalul lunii.

Sursa
CNN
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button