jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență din cauza infectărilor cu Covid-19

Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență din cauza infectărilor cu Covid-19, care continuă să crească. Premierul Yoshihide Suga a decretat, joi, o nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente.

Starea de urgenţă în aceste regiuni din Japonia se instituie începând de vineri, 8 ianuarie, până la data de 7 februarie, a declarat premierul la începutul unei şedinţe a grupului operativ guvernamental pe tema măsurilor împotriva COVID-19, notează Reuters, preluată de Agerpres.

„Declarăm starea de urgenţă întrucât există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga ţară va avea un impact semnificativ asupra vieţii locuitorilor şi asupra economiei”, a declarat premierul japonez.

Până pe 7 februarie, atunci când încetează decretul, locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă, iar restaurantele şi barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi se vor închide până la ora 20.00. De asemenea, programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat.

Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv. Cifra anunţată joi depăşeşte cu mult recordul zilnic anterior, stabilit miercuri, de 1.591 de cazuri.

Deşi mai puţin afectată de pandemie decât multe alte ţări, Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecţii zilnice.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button