jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂTEHNOLOGIE

„Kill Bill”, partea Covid-19. Cum a ajuns Bill Gates inamicul public nr. 1 al Planetei în timpul pandemiei de coronavirus

Să fim serioși: povestea apărută zilele trecute, în care 1.000 de polițiști și agenți FBI l-au scos cu forța pe miliardarul american Bill Gates din buncărul său de „înaltă securitate” din Seattle, pentru a-l aresta sub acuzația de „terorism biologic” și recent inventata crimă de „coronavirus”, pentru a-l ruga apoi cu frumosul să le dea, dacă poate, leacul pentru Covid-19, este o știre extrem de savuroasă, penibilă, comică și cât se poate de falsă. Miliardarul şi filantropul american a devenit doar vedeta principală a „narativului” Rusiei în materie de fake news. Cel puţin aceasta e una dintre concluziile unei analize realizate de site-ul euvsdisinfo.eu, instrument de lucru al STRATCOM, Serviciul European de Acţiune Externă al Uniunii Europene.

Site-ul este specializat în identificarea şi analizarea ştirilor false răspândite în Europa prin intermediul instituţiilor de presă pro-Kremlin, în contextul epidemiei de fake-news prin care Moscova a creat o amplă campanie de dezinformare în statele europene, inclusiv România, legată de pandemia de coronavirus. Scopul: subminarea autorităţii statelor, decredibilizarea instituţiilor democratice şi slăbirea încrederii în structurile europene.

Bill Gates a avertizat de mai multă vreme asupra pericolului pe care îl reprezintă o pandemie şi a pus la bătaie resurse financiare importante în lupta împotriva coronavirusului, inclusiv în cercetarea pentru dezvolatarea unui vaccin.

Rezultatul: miliardarul şi filantropul american a devenit, brusc, „sacul de box” al activiştilor anti-vaxeri. Moment în care site-urile pro-Kremlin şi-au îndreptat brusc atenţia asupra lui Bill Gates, conform analizei website-ului STRATCOM.

Prin urmare, narativul Bill Gates a livrat, în această perioadă, poveşti extrem de suculente: miliardarul a fost ridicat la rang de eminenţă cenuşie care se află în fruntea unui plan ocult mondial prin care se încearcă, de pildă, microciparea, prin vaccin, a întregii populaţii a planetei.

Conspiraţiile despre Bill Gates, mai tari decât cele despre 5G

Ticăloşii supremi din seria James Bond au toate motivele să rămână cu gurile căscate şi muţi de invidie. Chiar dacă respectiva ştire a e una falsă. Ori povestea conform căreia vaccinurile lui Bill Gates au lăsat paralizaţi fix 496.000 de copii indieni (ceva mai veche, dar tot falsă). 

Conform unei analize New York Times, dezinformările legate de Bill Gates au devenit acum cele mai răspândite poveşti legate de pandemia de coronavirus. Mai exact, din februarie şi până în aprilie, numele fondatorului Micrososoft a apărut de 1,2 milioane de ori la TV sau în social media.

Practic, narativul Bill Gates a venit tare pe turnantă în ultima perioadă şi a urcat pe primul loc în topul conspiraţiilor, reuşind să detroneze mitul referitor la legătura secretă dintre boala Covid-19 şi emisiile 5G.

Conform New York Times, dezinformările legate de Gates au contorizat 16.000 de postări pe Facebook care, la rândul lor, au totalizat 900.000 de interacţiuni (like-uri, comentarii, distribuiri etc.)

Un videoclip postat pe Youtube în 2015, în care miliardarul american vorbeşte despre pericolul unei pandemii, care ar putea pune în pericol vieţile a milioane de oameni, a fost recent scos la suprafaţă şi a atins deja cifra de 25 de milioane de vizionări.

Dar motivele popularizării clipului sunt acum diferite. Înregistrarea video reprezintă, în cheia adepţilor teoriei conspiraţiei şi a anti-vaxerilor, dovada planului malefic prin care guvernul mondial, cu Bill Gates în frunte, încearcă să ne omoare: practic, prin vaccinare, 15% din populaţia planetei va muri. Nu mai contează contribuţia aceluiaşi Bill Gates la eradicarea poliomelitei.

Pandemia devine, astfel, instrumentul prin care bogaţii planetei încearcă să pună mâna pe sistemul global de sănătate. Schema e simplă: Bil Gates-miliardar-vaccin-săraci-moarte.

Bill Gates şi-a bătut joc public de Trump şi a criticat modul în care acesta gestionează criza Covid-19. Rezultatul: Bill Gates e acum de vină pentru tot ce se întâmplă pe planetă

De ce a fost ales miliardarul american pentru a deveni imaginea port-drapel a Răului Mondial, în vremea pandemiei?

Pentru că Bill Gates „este un personaj uşor de transformat într-o memă în chestiuni legate de sănătate şi pentru că este un personaj extrem de cunoscut la nivel mondial”, a declarat, pentru New York Times, Whitney Phillips, profesor de „Etică digitală” la Syracuse University.

„Bill Gates e genul de personaj care ar putea juca rolul de Bau-Bau”, a adăugat Phillips.

„Bill Gates a fost mereu o ţintă preferată a adepţilor teoriei conspiraţiei”, a precizat, pentru France 24, Rory Smith, research manager la un ONG specializat în documentare jurnalistică. „Aceste conspiraţii pot deveni suficient de puternice pentru a submina încrederea în sistemele de sănătate a provoca reducerea ratei vaccinării în anumite ţări, ceea ce este un lucru îngrijorător”, a spus Smith.

Iar acest rol de Bau-Bau planetar i se potriveşte acum mănuşă, mai ales după ce Bill Gates şi-a înteţit criticile la adresa lui Donald Trump referitoare la modul în care administraţia americană gestionează criza provocată de epidemia de coronavirus.

Bill Gates şi-a manifestat chiar în mod public dispreţul faţă de Donald Trump. Într-o înregistrare din 2018 postată pe Youtube, Gates îşi aminteşte că Trump nu înţelegea diferenţa dintre HIV – virusul care provocacă SIDA – şi HPV (Human Papilloma Virus).

„El (Trump) a vrut să ştie dacă e o diferenţă între HIV şi HPV, iar eu am reuşit să-i explic că cele două sunt extrem de rar confundate una cu cealaltă”, a povestit Bill Gates întâmplarea, în hohotele de râs ale audienţei.

Iar Gates, cel care l-a batjocorit public pe Trump şi a criticat vehement felul în care Casa Albă gestionează criza provocată de coronavirus s-a transformat din acuzator acuzat şi, astfel, vinovat principal pentru criza medicală din SUA şi din lumea întreagă.

Bill Gates „i-a luat faţa” lui George Soros în planul malefic de a controla lumea, dar şi în narativul adepţilor teoriei conspiraţiei

Conform France 24, Gates s-a angajat să cheltuie nu mai puţin de 250 de milioane de dolari în lupta contra Covid-19, dar acest lucru nu l-a împiedicat să devină victimă şi personaj principal al infodemiei – dezinformări propagate la nivel mondial referitoare la coronavirus şi care sunt alimentate în special de confuzie şi necunoaştere clară a acestui subiect.

Iar aceste ştiri false se rostoglesc în mediul online ca un bulgăre de zăpadă la vale. Nimeni nu scapă neatins: fiecare avem un unchi, o mătuşă sau un prieten care ne inundă, ocazional, feed-ul cu astfel de poveşti fantastice. Între timp, dacă nu ştiaţi, Bill Gates este cel care a creat coronavirusul. Scopul e ca miliardarul să ne poată controla pe toţi, deoarece Bill Gates a avut mereu un interes pentru acest gen de lucruri.

Adevărul pe care îl putem extrage din toate aceste povești formidabile este limpede: Bill Gates a devenit noua sperietoare mondială și noul ticălos preferat al oricărui conspiraționist care se respectă. George Soros, vechiul inamic public nr. 1 şi personaj favorit al conpiraţioniştilor şi dezinformatorilor, nu mai impresionează. Nu mai are „tracţiune media”. Pandemia şi contextul mondial au nevoie de un nou erou negativ.

Site-urile conspiraţioniste şi cele care împrăştie porii dezinformării vor să ne transmită acum un mesaj de tipul: „Regele a murit, trăiască regele!” care, în cheie contemporană poate fi citit (sau strigat): „George Soros a murit, trăiască Bill Gates!”

Etichete
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close