jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Kim Jong Un și familia sa s-ar fi vaccinat deja împotriva Covid cu un vaccin din China

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și familia sa s-ar fi vaccinat împotriva coronavirusului, după ce China i-ar fi pus la dispoziție un vaccin experimental anti-Covid, notează Reuters, care citează surse neidentificate din serviciile de informaţii nipone.

Declarația privind vaccinul chinezesc pe care liderul coreean l-ar fi primit a fost facută de un analist american. Potrivit lui Harry Kazianis, expert în Coreea de Nord la institutul de analize Center for the National Interest din Washington, Kim Jong Un, familia sa şi mai mulţi înalţi responsabili ai regimului de la Phenian au fost vaccinaţi. Nu este clar ce companie anume a livrat vaccinul şi dacă s-a dovedit că acesta este sigur, a menţionat expertul.

Mai multe măsuri anti-coronavirus au fost luate de Kim Jong Un în Coreea de Nord din cauza pandemiei de Covid-19, între care impunerea lockdown-ului în capitala Phenian.

De cealaltă parte, unii experţi pun la mare îndoială faptul că liderul nord-coreean ar folosi un vaccin experimental, scrie Agerpres. Choi Jung-hun, expert în boli infecţioase fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud în 2012, a apreciat că, „fie şi dacă ar exista un vaccin chinezesc deja aprobat, niciun medicament nu este perfect şi Kim Jong Un nu şi-ar asuma riscul, când are atâtea adăposturi unde se poate izola aproape complet”.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button