jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

LIVE TEXT Alegeri SUA 2020. Joe Biden, pe cale de a deveni președintele-ales al SUA după ce a preluat conducerea și în Pennsylvania

Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

UPDATE. Georgia, statul în care Joe Biden și Donald Trump sunt aproape la egalitate, diferența fiind de puțin peste 1500 de voturi în favoarea lui Joe Biden, va efectua o renumărare a tuturor voturilor, conform secretarului de stat, Brad Raffensperger.

„Cursa în Georgia rămâne prea strânsă. Având în vedere că diferența este atât de mică, vom avea o renumărare în Georgia”, a anunţat Brad Raffensperger

Rezumatul momentului – Biden conduce în patru dintre statele care nu au fost încă atribuite
UPDATE. Joe Biden a devenit favorit să câștige alegerile prezidențiale din Statele Unite. Fostul vicepreședinte conduce acum în Pennsylvania, Georgia, Nevada și Arizona. Donald Trump conduce acum doar în Carolina de Nord. Dacă își menține avansul în aceste state, Joe Biden ar obține 306 de voturi în Colegiul Electoral. În Pennyslvania, voturile care au mai rămas de numărat sunt în zone care votează tradițional cu democrații, iar lucrurile stau similar în Nevada. În Arizona, lucrurile stau invers, iar acolo campania lui Trump speră să recupere teren. Șansele lui Trump sunt foarte scăzute în acest moment, având în vedere procentele în creștere ale lui Biden în Pennsylvania, stat care l-ar trece de 270 de voturi în Colegiul Electoral.

Arizona – Joe Biden conduce cu 43.779 de voturi
Carolina de Nord – Donald Trump conduce 76.737 de voturi
Georgia – Joe Biden conduce cu 1.585 de voturi
Nevada – Joe Biden conduce cu 22.076 de voturi
Pennsylvania – Joe Biden conduce cu 8.867 de voturisursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button