jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Londra și Anglia de sud-est intră în carantină generală. O nouă tulpină de coronavirus ar fi crescut numărul infecțiilor

Boris Johnson a anunțat că Londra și Anglia de sud-est va intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus, potrivit

Boris Johnson a anunțat că Londra și Anglia de sud-est va intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus, potrivit Euronews.

Premierul briatnic a afirmat că persoanele din scenariului 4 trebuie să stea acasă și nu pot călători iar toate persoane din toate scenariile ar trebui să stea în zonele lor locale și să nu călătorească.

Aceasta vina ca urmare a unei creșteri de infecții Covid-19 înaintea unei perioade în care guvernul plănuia să relaxeze restricțiile înainte de Crăciun.

Aceasta, cuplată cu depistarea unei noi tulpini ale virusului, a sporit temerile în privința adunărilor sociale în vremea sărbătorilor.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a spus că creșterea rapidă a infectărilor în sud-estul Angliei a făcut oficialii să stabilească că noua tulpină este probabil mai contagioasă.

“Nu există dovezi în acest moment pentru a sugera că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează vaccinurile și tratamentele, însă eforturi urgente sunt în derulare pentru a confirma acest lucru”, a precizat Whitty într-un comunicat.

Prim-ministrul Regatului Unit a fost criticat pentru limitarea reuniunilor de Crăciun, în timp ce multe autorități de sănătate au declarat că nu a impus mai multe restricții.

Guvernul a transmis săptămâna trecută că vor păstra recomandările de Crăciun, relaxând regulile pentru a permis 3 gospodării să se reunească, însă încurajând familiile să petreacă sărbătorile acasă.

În actualele restricții, trei gospodării s-ar putea reuni între 23 și 27 decembrie.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button