jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Mai mulți parlamentari medici din Grecia se întorc la lucru în spitale pentru a ușura povara pandemiei de coronavirus

Cel puțin 20 de parlamentari care sunt și medici, din Grecia, anunță că vor reveni la lucru în spitalele din țară pentru a ușura povara cu care se confruntă sistemul medical elen în contextul pandemiei de coronavirus.

Primul care a făcut acest anunţ a fost medicul pneumolog Giorgios Lamproulis, vicepreşedintele Parlamentului de la Atena şi membru al Partidului Comunist din Grecia. Luni, el a cerut să fie exonerat temporar de îndatoririle sale de parlamentar pentru a putea să lucreze într-o clinică medicală din oraşul său natal, Larissa. Giorgios Lamproulis i-a îndemnat pe ceilalţi medici din Parlamentul Greciei să îi urmeze exemplul.

„După părerea mea, locul meu este în acest moment alături de colegii mei, alături de medici şi de infirmiere”, a declarat el.

După apelul său public, alţi 20 de medici parlamentari – radiologi, chirurgi şi specialişti în microbiologie – au părăsit Parlamentul de la Atena pentru a lucra în diverse spitale de pe teritoriul Greciei, relatează Agerpres.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button