jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Medic român în Suedia: Situația aici e confuză. De la o zi la alta mă aștept să mă infectez

Un medic român care lucrează la un spital din Suedia a vorbit la Digi24 despre strategia schimbătoare pe care Suedia o are cu privire la campania de vaccinare. Acolo, medicii nu au fost încă vaccinați, a spus Laura Ghibu, care și-a exprimat temerea că de la o zi la alta s-ar putea infecta și ea.

„Situația se schimbă de la o zi la alta. Ieri spuneau că ne vor vaccina în aprilie, acum au avansat și s-ar putea să fim vaccinați în martie. Suedia are strategia ei particulară. S-au bazat pe un studiu pentru vaccinarea persoanelor în vârstă pentru a câștiga ani de viață. Acel procent mare de persoane în vârstă care au murit a creat o traumă în societate.

Mi se pare ciudat că noi, care suntem lângă persoanele în vârstă să nu fim vaccinați. Am avut colegi care s-au îmbolnăvit, tineri, care au petrecut mult timp în ATI și acum sunt în reabilitare. Dar, având în vedere că indicele de infectare este foarte mare unde stau eu, aștept de la o zi la alta să mă infectez. Fac tot ce pot să nu”, a declarat Laura Ghibu.

Cam jumătate de milion de suedezi au fost vaccinați, a spus medicul.

Ea a dezvăluit că și în Suedia au apărut cazuri de corupție privind vaccinarea peste rând.

„Șefi ai unor autorități care s-au vaccinat peste rând, și-au vaccinat familia. Psihologi care lucrează cu copii, într-o comunitate vecină zonei în care stau eu, au fost vaccinați în masă, persoane care nu au comorbidități sau risc mare de infectare.

Situația e un pic neclară și confuză.”, a adăugat medicul.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button