jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Ministrul energiei: Nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic național

Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional, iar listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, ci şansa de modernizare şi de a face investiţii, susţine ministrul energiei, Virgil Popescu.

„Ca în povestea cu Petrică şi Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă „Ne vând ţara”. Asta după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional! Şi aşa va fi!”, a scris vineri seara ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

El a transmis că listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, „ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român”.

„P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare şi de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obţinem un interes electoral efemer”, a menționat Popescu.

Legea pentru neînstrăinarea acțiunilor deținute de stat la companiile naționale va fi abrogată sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button