jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Ministrul Finanțelor: „Fără precedent în România. Pachetul de susținere a economiei o să depășească 7% din PIB până la finalul anului”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că pachetul de susținere a economiei o să depășească 7% din PIB până la finalul anului. Cîțu susține că, în primele nouă luni ale acestui an, guvernul ”a injectat suplimentar în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”.

Sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL:
– 14,4 miliarde prin masuri fiscale
– 250 de milioane lei bonificații la plata impozitului pe profit
– 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus față de anul trecut
– 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investițiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani și mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)
– 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19

La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanții de aproximativ 30 miliarde lei. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantați de stat.

Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnica) și garanteaza o creștere economica puternică în 2021″, a scris Florin Cîțu, pe Facebook. Sursa Digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button