jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Mutaţia Covid-19, identificată la nurci, a fost depistată la mai multe persoane. Danemarca a carantinat zonele de risc

Mutaţia virusului Covid-19, descoperită la o fermă de nurci din Danemarca, a fost detectată la 214 persoane din această ţară, din iunie si până acum, potrivit celor mai recente date de la centrul danez de referinţă în boli infecţioase. Guvernul a anunțat carantină în zonele considerate de risc, după ce au fost sacrificate 17 milioane de nurci.

Premierul danez, Mette Frederiksen, a informat într-un comunicat că cetăţenii din mai multe regiuni din nordul țării nu vor putea părăsi localităţile de domiciliu timp de patru săptămâni. De asemenea, în această perioadă vor fi închise restaurantele şi barurile din regiune şi vor fi suspendate toate evenimentele culturale şi sportive. Şcolile vor rămâne deschise.

Și deși această mutație nu produce efecte grave la om, ea slăbeşte capacitatea organismului de a forma anticorpi. Ceea ce ar putea însemna că viitoarele vaccinuri anti-COVID vor fi ineficiente.

„Infecţiile la fermele de nurci sunt în creştere ca număr şi ca arie de extindere geografică, fără ca măsurile preventive să fi funcţionat”, a recunoscut Statens Serum Institut. „S-au găsit noi mutaţii la nurci ale virusului SARS-CoV-2, care prezintă sensibilitate redusă la anticorpi în cazul mai multor persoane cu antecedente de infecţie. Este un lucru grav şi ar putea însemna ca un viitor vaccin împotriva COVID-19 să fie mai puţin eficient împotriva acestor mutaţii”, a precizat institutul danez.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button