jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

New York Times a publicat extrase din declarațiile fiscale ale lui Trump: Un miliardar de carton cu o celebră freză de 70.000 de dolari

În documentele obținute de The New York Times, declarații fiscale pe o perioadă de 20 de ani, se arată că Donald Trump a plătit în primii doi ani ai președinției sale taxe în valoare de 750 de dolari pe an. În 10 din ceilalți 15 ani precedenți, Trump nu a plătit niciun fel de taxe, în mare parte pentru că acesta a raportat pierderi mult mai mari decât profiturile.

În contextul în care președintele își direcționează eforturile spre noua sa campanie prezidențială prin care speră să fie re-ales pentru un nou mandat, iar toate sondajele arată că este în pericol de a pierde, finanțele sale, deja slăbite de multă vreme, se află sub o presiune masivă. Datoriile de sute de milioane de dolari vor trebui plătite curând, iar Trump a garantat personal plata lor.

Mai mult, Trump se află într-o bătălie de uzură lungă de decenii cu fiscul american, care pune sub îndoială legitimitatea unei restituiri de impozite de 72,9 milioane de dolari pe care Trump a primit-o după ce a declarat pierderi masive. Un verdict împotriva lui Trump ar putea să îl coste peste 100 de milioane de dolari.

Declarațiile fiscale ale președintelui american arată, astfel, o imagine foarte diferită față de cea pe care a încercat să o cultive și să o „vândă” publicului american. Rapoartele sale financiare arată un om de afaceri care câștigă sute de milioane de dolari, însă cu pierderi cronice, pe care apoi le folosește pentru a evita plata impozitelor. Acum, Trump depinde din ce în ce mai mult de profiturile din afacerile care îl plasează într-un evident conflict de interese cu funcția prezidențială.

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button