jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Noi acuzații împotriva UE. Restricțiile impuse la exporturile de vaccinuri anti-Covid ar putea afecta campania de imunizare din Japonia

Restricțiile impuse de Uniunea Europeană la exporturile de vaccinuri împotriva Covid-19 ar putea întârzia campania de imunizare din Japonia, a declarat marți ministrul de resort de la Tokyo, în timp ce este de așteptat ca guvernul japonez să extindă starea de urgență în încercarea de a opri răspândirea virusului, transmite Reuters.

Japonia urmează să înceapă campania de vaccinare luna aceasta, mai târziu decât majoritatea marilor economii ale lumii, iar în acest sens, orice amânare ar putea pune sub semnul întrebării obiectivul guvernului japonez de a asigura suficiente doze pentru toată lumea înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară.

„Uniunea Europeană a pus în aplicare acest mecanism de transparență a exporturilor care afectează programul de livrări din Japonia”, a afirmat Taro Kono, ministrul însărcinat cu programul de imunizare.

Japonia se bazează pe producătorii străini de vaccinuri, ministrul Kono avertizând încă de săptămâna trecută că naționalismul tot mai pregnant în privința accesului la doze ar putea duce la afectarea furnizărilor globale și la măsuri de represalii.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button