jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Nouriel Roubini: Urmează un deceniu de criză economică

Economistul Nouriel Roubini a avertizat asupra unei crize prelungite şi a unei recuperări lente din căderea economică generată de pandemie, relatează BBC.

Poreclit dr. Doom pentru previziunile sale sumbre, Roubini, care a anticipat şi criza financiară din 2008, a apreciat că există unele locuri de muncă care pur şi simplu vor dispărea în această criză. 

Chiar dacă economia globală se va recupera în acest an, aceasta va fi „anemică”. 

Roubini a avertizat asupra unei recesiuni „fără precedent”. „În timpul crizei financiare globale producţia a avut nevoie de trei ani pentru a scădea”, a spus eonomistul pentru programul BBC Talking Asia. „De data aceasta nu a durat trei ani, nici măcar trei luni. În trei săptămâni, a existat o cădere bruscă a fiecărei componente.” 

Profesorul Roubini a mai spus că recuperarea va va fi în „U”, sau chiar „ceva mai aproape de un L”.

Avertismentul lui Roubini vine în condiţiile în care numărul de cazuri de coronavirus se ridică la nivel mondial la cinci milioane, multe ţări confruntându-se cu un al doilea val de infecţii şi luptând să-şi redeschidă economiile.

Roubini spune că Asia emergentă va înregistra o creştere mai bună decât „alte economii avansate”. 

Dar va exista o separare mai mare între SUA şi China, iar multe ţări asiatice vor fi obligate să aleagă între cele două superputeri. „Fiecare dintre ei va spune restului lumii, fie sunteţi alături de noi, fie împotriva noastră”, spune economistul. 

Sursa
Mediafax
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button