jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Oamenii de știință creează în laborator anticorpi împotriva coronavirusului

Oamenii de știință au creat un anticorp monoclonal care distruge noul coronavirus în testele de laborator, un pas incipient dar promițător în eforturile de a găsi un tratament și de a stopa răspândirea epidemiei. Anticorpul experimental a neutralizat virusul în culturile de celule. Deși acesta e abia un început, înainte de testele pe animale și celule umane, anticorpul poate ajuta la prevenirea sau la tratarea Covid-19 și a bolilor asociate în viitor, fie de unul singur, fie în compoziția unui medicament, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature Communications.

Anticorpi

Mai multe teste sunt necesare pentru a stabili dacă descoperirea se confirmă într-un cadru clinic și cum mai exact anticorpul distruge virusul. Anticorpul, cunoscut sub denumirea de 47D11, atacă proteina care îi conferă forma de coroană și care îi permite să pătrundă în corpul uman. În experimentele efectuate, nu a distrus numai virusul responsabil de Covid-19, ci și un “verișor” echipat cu aceeași proteină, care cauzează SARS, sau sindromul acut sever respirator.


Anticorpii monoclonali reprezintă proteine realizate în laborator care seamănă cu cele naturale, create de organism în lupta cu bacteriile sau virusurile. Cu o eficacitate înaltă, aceștia atacă virusul într-un loc exact. Oamenii de știință au folosit șoareci modificați genetic pentru a produce diferiți anticorpi împotriva proteinei protectoare a coronavirusului. 

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close