jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Premierul Benajamin Netanyahu, prima persoană care s-a vaccinat în Israel. Președintele așteaptă până duminică

În Israel s-a dat startul pentru campania de vaccinare anti-COVID, iar cel care s-a vaccinat primul a fost chiar premierul Benjamin Netanyahu.

Șeful guvernului a primit prima doză din serul Pfizer-BioNTech la un spital de lângă Tel Aviv. Momentul a fost transmis în direct și Netanyahu și-a îndemnat compatrioții să-i urmeze exemplul.

„Am vrut să mă vaccinez primul ca să încurajez populația să facă același lucru”, a explicat Netanyahu, în contextul în care duminică va primi serul și președintele țării.

Și ministrul sănătății, Yuli Edelstein, s-a vaccinat împotriva COVID-19, împreună cu premierul Netanyahu. Cei doi demnitari au fost imunizați cu vaccinul Pfizer la Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer.

După ce au fost vaccinați premierul și ministrul sănătății, alte 50 de cadre medicale au primit serul.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a fost în autoizolare preventivă, de luni până vineri, după ce a a avut contact cu o persoană diagnosticată cu infecţia Covid-19.

600 de mii de doze au ajuns deja în Israel și alte câteva milioane sunt așteptate până la finalul anului. Autoritățile vor ca din ianuarie să vaccineze zilnic aproximativ 60 de mii de persoane, ceea ce ar însemna că Israelul ar ajunge la imunizarea colectivă undeva la începutul primăverii.

Într-o primă etapă, vor fi vaccinaţi medicii şi asistenţii medicali, după care vor urma persoanele în vârstă.

Campania de vaccinare din Israel trebuia să înceapă iniţial pe 27 decembrie, dar a fost devansată cu o săptămână.

Pe de altă parte, și Israelul lucrează la dezvoltarea unui vaccin propriu.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button