jokerulvirtual.ro

POLITICĂ

Presa din Coreea de Nord recunoaște: Kim Jong Un nu poate călători în spațiu și timp

În această săptămână, organul de presă central Rodong Sinmun a negat faptul că cei din familia Kim sunt stăpâni ai „chukjibeop-ului”, o metodă de pliere a spațiului pentru a acoperi distanțe mari într-o perioadă scurtă de timp, potrivit NY Post.

Chukjibeop este unul dintre miturile pe care conducerea de partid din Coreea de Nord s-a obișnuit să i le atribuie fostul lider Kim Jong Il, pentru a-și promova puterile mistice. „În termeni realiști, o persoană nu poate dispărea brusc și reapărea prin plierea spațiului”, a recunoscut, în sfârșit, presa de la Phenian.

Un oficial al ministerului Unificării din Coreea de Sud a declarat joi că se remarcă în ultima perioadă o campanie de demitizare „conducătorului suprem. „Se pare că vor să scoată în față linia patriotismul și dragostea pentru oameni, mai degrabă decât mistificarea liderilor”, a declarat oficialul pentru agenția de știri Yonhap.

Întrucât Kim nu a reușit să ajungă la un acord într-un al doilea summit cu președintele Trump anul trecut, el s-a concentrat să-și arate mai mult partea „umană”, îndemnându-și oamenii să rămână departe de mistificarea liderului lor.

Mistificarea activității și aspectului revoluționar ale unui lider poate duce la acoperirea adevărului”,a declarat Kim Jong Un, în mass-media de stat după întreruperea discuțiilor cu SUA. După o absență de trei săptămâni, care a alimentat multiple zvonuri despre sănătatea sa, liderul nord coreean a fost prezent, pe 1 mai, la tăierea panglicilor la deschiderea unei noui fabrici de îngrășăminte.

Etichete
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol recomandat
Close
Back to top button
Close
Close