jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Recep Erdogan: Sancţiunile SUA sunt un „atac asupra suveranităţii” Turciei

Sancţiunile impuse de Statele Unite reprezintă un „atac asupra suveranităţii” Turciei, a acuzat miercuri preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în timp ce secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat regret că s-a ajuns la o astfel de situaţie şi a cerut găsirea unei soluţii, informează Mediafax.

„Despre ce fel de alianţă este vorba?! Această decizie este un atac deschis asupra suveranităţii noastre”, a declarat Recep Erdogan într-un discurs rostit miercuri, conform agenţiei Anadolu.

Liderul de la Ankara a subliniat că sancţiunile impuse de Washington din cauza achiziţionării sistemelor antiaeriene S-400 din Rusia nu vor împiedica eforturile Turciei de a dezvolta industria apărării.

La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat regret că state din cadrul Alianţei Nord-Atlantice au ajuns să se sancţioneze unul pe altul. „Regret că suntem într-o situaţie în care aliaţi din cadrul NATO trebuie să îşi impună sancţiuni unul altuia. Eu am exprimat preocupări şi asupra consecinţelor deciziei Turciei de achiziţionare a sistemului antiaerian şi antibalistic rus S-400. Este o decizie naţională, dar sistemul S-400 nu este compatibil cu sistemele NATO, nu poate fi integrat în sistemul NATO de apărare antiaeriană şi antibalistică, iar eu am exprimat preocupări în legătură cu acest lucru în trecut”, a declarat Jens Stoltenberg marţi, cu ocazia conferinţei de presă organizate împreună cu Zdravko Krivokapić, premierul Muntenegrului.

Turcia a achiziţionat în iulie 2019 un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400 sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button