jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Sindicaliști revoltați de cererea ca medicii să aibă „imunitate” la malpraxis în pandemie: „Să scoată mizeria de sub preș”

Sindicatul Promedica, USMR-Alianța Medicilor și Federația Hipocrat reacționează după ce un al sindicat din domeniu, Federația Solidaritatea Sanitară, a cerut ca în perioada pandemiei medicii să nu fie acuzați de malpraxis.

Cele 3 sindicate spun că nu împărtășesc această poziție, pe care o consideră „total nepotrivită”, având în vedere fragilitatea relației medic-pacient, deja cunoscută ca fiind o mare problemă în România.

„Nu solicitarea <imunității> în fața malpraxisului este soluția în acest context dificil, ci schimbarea atitudinii, scoaterea de sub preș a problemelor cu care ne confruntăm zi de zi, din cauza haosului adminsitrativ și legislativ, probleme care afectează în egală măsură medicii și pacienții. Cadrele medicale sunt nevoite în această perioadă să ducă o luptă nu numai cu virusul COVID-19, ci și cu lipsurile și dezorganizarea din sistemul sanitar. Principalele probleme au la bază haosul din sistemul de sănătate, lipsa de viziune și organizare”, spun sindicaliștii.sursa digi 24

Aceștia spun că „se încearcă un joc murdar”, în care sunt târâți, din nou, medicii.

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button