jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

SRI, mesaj în premieră după atacul terorist de la Viena: „Chiar şi ţări precum România nu se pot considera la adăpost”

SRI a publicat, în premieră, un lung mesaj despre atacul terorist care a avut loc, luni seara, la Viena. „Atentatul de la Viena, comis într-o ţară central-europeană, ferită de asemenea de atentate teroriste semnificative în istoria recentă, este un avertisment că orice stat din Europa poate reprezenta o ţintă pentru terorişti”, se arată în mesajul Serviciului Român de Informații. 

”Într-un spaţiu (Europa) al liberei circulaţii şi libertăţilor individuale, teroriştii profită de aceste avantaje pentru a comite atentate teroriste. Chiar şi în condiţiile limitării libertăţii de mişcare pe fondul pandemiei Covid-19, există în continuare suficiente instrumente de comunicare şi deplasare astfel încât chiar şi ţări precum România, care nu s-au confruntat în trecutul recent cu atentate teroriste, să nu se poată considera la adăpost de asemenea riscuri”, susține Serviciul Român de Informații. 

„În România nivelul de alertă teroristă rămâne Albastru-Precaut, iar Serviciul Român de Informaţii cooperează permanent atât cu partenerii instituţionali interni din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), cât şi cu cei externi, pentru a preveni materializarea oricăror ameninţări teroriste pe teritoriul naţional”, anunță SRI, și precizează că a elaborat ghiduri de autoprotecţie şi sfaturi pentru semnalarea unor situaţii cu potenţial terorist, pe care cetățenii pot să le semnaleze. 

Instituția care se ocupă de siguranța națională explică mecanismul radicalizării și noul mod de operare al teroriștilor: atacuri de mică amploare, cu arme ușor de procurat: sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button