jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Teoria potrivit căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din Wuhan nu are bază științifică

Imunologul american Anthony Fauci a declarat, într-un interviu pentru National Geographic, că teoria potrivit căreia coronavirusul ar proveni dintr-un laborator din China nu are o bază științifică, contrazicându-l astfel pe președintele Donald Trump, care a spus, în urmă cu o săptămână, că este convins că noul coronavirus ar fi avut originea într-un laborator de virusologie chinezesc, dar a refuzat să prezinte dovezi.

„Dacă urmărești evoluția virusului la lilieci și la ce se întâmplă acum, dovezile științifice înclină foarte, foarte puternic spre faptul că nu ar fi putut fi manipulat artificial sau intenționat. Totul despre evoluția treptată indică cu tărie că virusul a evoluat în natură”, spune Fauci.

Pe baza dovezilor științifice, imunologul american a dezmințit, de asemenea, și teoria potrivit căreia cineva ar fi descoperit noul virus în natură, l-a adus într-un laborator și apoi a scăpat accidental.

Directorul Institului Naţional de Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci, a devenit personajul preferat al americanilor în timpul acestei crize medicale, în special datorită explicaţiilor sale clare, tonului liniştitor folosit în conferinţe de presă şi omniprezenţei sale mediatice.

Sursa – Digi24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button