jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Turcia acuză SUA că a coordonat încercarea de lovitură de stat din 2016

Ministrul de Interne al Turciei a acuzat, joi, SUA că s-au aflat în spatele loviturii de stat eșuate din 2016, pe care Ankara a pus-o pe seama unui predicator musulman ce trăiește în State, a scris cotidianul Hurriyet într-o perioadă în care statul turc vrea să-și îmbunătățească relațiile cu aliatul său din NATO.

Mai mult de 250 de persoane au fost ucise într-o tentativă de a răsturna domnia președintelui Tayyip Erdogan și a guvernului său pe 15 iulie 2016, când soldați răzvrătiți au comandat avioane de război, elicoptere și tancuri pentru a acapara instituțiile statului, potrivit Reuters.

Ankara demult dă vina pe predicatorul Fethullah Gulen, un fost aliat al lui Erdogan care locuiește în Pennsylvania, și a lansat o represiune răspândită asupra rețelei sale, la care administrația centrală se referă cu acronimul “FETO”. Gulen neagă orice implicare.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat pentru Hurriyet că SUA au coordonat atentatul de lovitură de stat în timp ce rețeaua lui Gulen o executa, adăugând “Europa era entuziasmată în privința asta”, reafirmând un punct de vedere pe care l-a exprimat din vremea puciului.sursa digi 24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button