jokerulvirtual.ro

ECONOMIE

Vaccinarea planetei împotriva COVID-19 ar costa 25 de miliarde de dolari. De ce se finanțează mai multe vaccinuri în paralel?

Suma de 25 de miliarde de dolari pare uriaşă, dar este un mărunțiș față de ce avem de pierdut în lipsa unui vaccin


Uniunea Europeană plănuiește să strângă 8 miliarde de dolari pentru cercetarea și producerea unui nou vaccin. Deși scopul declarat e ambițios și nici măcar nu e clar că obiectivul va fi atins, s-ar putea să nu fie de ajuns. Mai multe organizații de sănătate estimează costul cercetării, producerii și distribuirii unui vaccin pentru coronavirus la aproximativ 25 de miliarde de dolari. Având în vedere ce se poate intampla fara acest vaccin, este un preț mic de plătit. 

Sunt multe lucruri pe care nu le știm la ora actuală, dar COVID-19 ar putea să nu dispară de la sine. Chiar și dacă imunizarea obținută durează toată viața (ceea ce ar fi si cea mai bună opțiune și nu sunt deloc dovezi clare în acest sens), s-ar putea să treacă ani buni până când un procent suficient din populație va fi imunizat și se va obține imunitatea de turmă.

Dacă imunizarea nu este pe viață, ci durează doar câteva luni, ca în cazul gripei, problema e și mai complicată și pandemia s-ar putea prelungi și mai mult. În orice caz, existența unui vaccin va putea face diferența între ani în șir de carantină și distanțare socială sau o revenire la normalul de dinainte de coronavirus. 
Cât va dura producerea, distribuirea și administrarea a miliarde de doze? Este destul de greu de zis, dar probabil tot câteva luni. În tot acest timp, ar trebui menținute anumite măsuri de precautie, iar asta înseamnă încetinirea economiei și un disconfort real pentru miliarde de oameni. 

Sursa:Libertatea

Etichete
Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close