jokerulvirtual.ro

ECONOMIEPOLITICĂ

Vaticanul explică declarațiile Papei Francisc privind parteneriatul civil pentru persoanele de același sex

Vaticanul a făcut o serie de precizări legate de recentele declarații ale Papei Francisc cu privire la adoptarea unei legi a conviețuirii civile pentru persoanele de același sex. Aceasta nu ar schimba cu nimic doctrina Bisericii Catolice, spun reprezentanții secretariatului de stat al Vaticanului. 

În explicația trimisă  Nunţiaturilor Apostolice din toate ţările se arată că afirmaţiile papei apărute în documentarul „Francesco”, al regizorului Evgeny Afineevsky, se referă la două răspunsuri editate şi publicate ca şi cum ar fi fost unul singur şi scoase din context şi care se refereau la legile de stat, astfel încât nu schimbă doctrina Bisericii, notează Agenția Catolică de Știri (Catholic News Agency), citată de Agerpres.

Cuvintele Papei Francisc privind parteneriatul civil pentru persoanele de același sex au făcut înconjurul lumii

În timp ce se aştepta o notă oficială în sala de presă a Vaticanului privind cuvintele papei care au făcut înconjurul lumii şi care au suscitat confuzie privind sursa lor, unele Nunţiaturi au publicat această clarificare venită de la Secretariatul de stat al Vaticanului. Un document anonim, fără dată, antet sau sigiliu oficial a fost trimis pentru a clarifica „confuzia” suscitată de declaraţiile papei.

Şefii Nunţiaturilor au confirmat că „încă de acum un an, în cadrul unui interviu, papa Francisc a răspuns la două întrebări diferite puse în momente diferite şi care, în documentarul menţionat, au fost editate şi publicate drept un singur răspuns, fără o contextualizare corectă, fapt ce a generat confuzie”, mai scrie sursa citată. SURSA DIGI24

Arată mai mult

Articole din aceeași categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button